Almelo

OM wil berovers pizzakoerier Almelo achter de tralies

OM wil berovers pizzakoerier Almelo achter de tralies
OM wil berovers pizzakoerier Almelo achter de tralies © Getty Images
Twee jonge verdachten van een brutale beroving van een pizzakoerier in Almelo zouden veroordeeld moeten worden tot celstraffen van 15 maanden waarvan 5 maanden voorwaardelijk. Daarnaast zouden ze een verbod moeten krijgen om zich nog te vertonen in Almelo.
Dat zei de officier van justitie maandag in de strafzaken tegen de twee overvalverdachten, een 19-jarige man uit Twenterand en een 20-jarige man uit Almelo.
De 20-jarige verdachte schoof tijdens de rechtszaak de schuld in de schoenen van zijn 19-jarige vriend. Die was door een vergissing niet aanwezig bij zijn rechtszaak en kon zich niet tegen de feiten verweren.

Erachteraan

Volgens de Almeloër waren de vrienden 'aan het chillen' op een bankje in de buurt toen ze trek kregen. Ze besloten daarom om een pizza te laten bezorgen bij het bankje waar ze zaten. 
Vlak voordat de brommer met het slachtoffer kwam, vertelde zijn vriend plots dat hij de pizzakoerier wilde beroven. "Ik ben gewoon achter hem aan gelopen." 

Gepland

De twee verdachte overvallers lokten volgens de officier van justitie hun slachtoffer bewust naar de doodlopende Vriezelaan in Almelo met de bedoeling hem te beroven.
Politiemensen vonden op de telefoon van de 19-jarige een screenshot van het telefoonnummer van de pizzeria. De foto was ruim een uur voor de beroving al gemaakt, iets wat erop kan wijzen dat de mannen de overval planden. 

Grote impact

De overvallen pizzakoerier vertelde de rechters in Almelo dat de impact van de beroving groot is. Hij is een half jaar later nog vaak angstig en vindt dat lastig.
De jongen vreest ook dat hij daardoor problemen krijgt met overgaan naar zijn volgende schooljaar. Hij vroeg de rechters om hem een emotionele schadevergoeding van 750 euro toe te kennen. 
Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.