nieuws

Woningoverval op 82-jarige vrouw in De Krim nogmaals in Opsporing Verzocht

Slachtoffer (82) zat vijftien uur opgesloten in deze gangkast
Slachtoffer (82) zat vijftien uur opgesloten in deze gangkast © 112 Hardenberg
De zaak rondom een woningoverval in De Krim, met als slachtoffer een 82-jarige vrouw, zit morgenavond nogmaals in de tv-uitzending Opsporing Verzocht. De eerdere uitzending waarin aandacht werd besteed aan de zaak, leverde ruim vijftig tips op, maar ook aanvullende vragen.
Ook is vandaag een sms-bericht verstuurd naar zo'n duizend personen die rond het tijdstip van de overval in de buurt van de woning waren. Mogelijk zijn zij belangrijke getuigen voor de politie. 

Meterkast

De 82-jarige vrouw zat op maandagavond 10 december rond half acht tv te kijken in haar huis aan de Kikkerveltsweg. "De poes wilde naar buiten, dus liep ik naar de voordeur. Toen ik die open deed stond ik oog in oog met een man met een bivakmuts over zijn hoofd", vertelde de bewoonster destijds. 
Meteen drong ook een tweede man zich naar binnen. Hij drukte de oude vrouw een taser in het gezicht. Daarna werd ze in de meterkast geduwd en ging de deur op slot. De daders namen onder meer haar zitmaaier en trouwringen mee. De hele avond, nacht en een groot deel van de ochtend zat de vrouw vast in de meterkast.

Opvallende zitmaaier

Na ruim vijftien uur hoorde ze geluid rond het huis. Dames van haar volksdansgroep kwamen rond 11.00 uur 's ochtends kijken, omdat ze niet bij het volksdansen was verschenen. "Er was toen in Nederland geen blijer mens dan ik", vertelde de bewoonster. "Ik was zo blij toen ik die meiden hoorde, fantastisch. Ik wist toen dat het grootste leed geleden was." 
De daders maakten diverse spullen buit, waaronder een opvallende zitmaaier. Daar gingen ook de meeste tips naar aanleiding van de eerste uitzending over.
Ook het opsporingsprogramma Onder De Loep besteedde al eerder aandacht aan de zaak. Bekijk die uitzending hieronder.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.