Kampen

Aannemer verwijdert voegmateriaal van parkeergarage Buitenhaven Kampen na vallende voegen

Parkeergarage Buitenhaven
Parkeergarage Buitenhaven © Gemeente Kampen
De aannemer van de gloednieuwe parkeergarage Buitenhaven in Kampen gaat al het voegmateriaal tussen de betonbalken in het middengebied van de garage verwijderen. Dit gebeurt nadat de afgelopen weken enkele voegen naar beneden kwamen.
Twee weken geleden gebeurde dat voor het eerst. Daarop werd het gebied rondom de voeg afgezet en werden ook alle andere voegen door de aannemer bekeken. Maar vorige week viel opnieuw een naad tussen de betonplaten uit.

Voegmateriaal verwijderd

Afgelopen vrijdag werden daarom uit voorzorg latten aangebracht onder alle voegen in het middengebied. In afwachting van een structurele oplossing wordt deze week, van woensdag tot en met vrijdag, het voegmateriaal op al deze plekken verwijderd.
Hoe het kon gebeuren dat de voegen van de gloednieuwe parkeergarage loslieten, is niet duidelijk. Dat wordt nog door de aannemer onderzocht. Ook wordt nog bekeken of en op welke wijze de voegen weer worden gedicht.

Esthetische oplossing

Volgens de gemeente gaat het vooral om 'een esthetische oplossing die wellicht aangepast moet worden'. De constructieve veiligheid is niet in het geding. 
De parkeergarage blijft tijdens deze werkzaamheden open. De werkruimte wordt afgezet met linten en met hekken en gebruikers van de parkeergarage worden geattendeerd op de werkzaamheden.

Vertraging

De garage, die ruim vijf miljoen euro heeft gekost, werd medio december na flinke vertraging geopend. In januari 2017 werden heiwerkers ziek. Dat was aanleiding voor de Inspectie SZW om de werkzaamheden stil te leggen. Volgens de Inspectie zou de gemeente de arbo-wet hebben overtreden.
De gemeente en de aannemer maakten een nieuw plan, waarna de bouwstop na ruim een jaar werd opgeheven. Een jaar daarna, op 19 december 2018, werd de garage geopend.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.