woonwagenbewoners

Woonwagenbewoners in Zwolle willen demonstratieplek niet verlaten

De woonwagenbewoners die op een parkeerplaats in de wijk Holtenbroek demonstreren moeten die plek per 1 juli verlaten, maar dat zijn ze absoluut niet van plan. Dat liet één van de woonwagenbewoners maandagavond aan de gemeenteraad weten.
In oktober vorig jaar zijn ze met een aantal caravans en tenten op de parkeerplaats aan de Bellinistraat gaan staan. Ze willen onder de aandacht brengen dat er een groot tekort is aan standplaatsen voor woonwagens. De gemeente gedoogt de demonstratie onder de voorwaarde dat de parkeerplaats op 1 juli van dit jaar weer leeg is. De demonstranten zeggen dat hun problemen nog lang niet zijn opgelost. Tot die tijd willen ze op de parkeerplaats blijven staan.

Tekort

In Zwolle zou er een tekort zijn van zo'n 250 standplaatsen. Met als gevolg dat jongeren niet uit huis kunnen omdat er geen plek is. Het komt volgens de bewoners zelfs voor dat mensen noodgedwongen in loodsen en schuren wonen. Samen met de gemeente en de woningbouwcorporaties zou het probleem in kaart moeten worden gebracht en naar oplossingen worden gezocht. Maar dat is in het afgelopen half jaar onvoldoende gebeurd, zeggen de buurtbewoners.

Spoedwoningen

Intussen zijn er gesprekken geweest met alle partijen. Maar de woonwagenbewoners vinden dat ze niet goed worden begrepen. Ze zouden te horen hebben gekregen dat zij zich moeten laten inschrijven voor spoedwoningen. Maar de woonwagenbewoners willen niet verhuizen naar een reguliere woning.

Bewonerscommissie

Om hun problemen en wensen beter in kaart te brengen en om de gesprekken met alle instanties zo goed mogelijk te laten verlopen hebben de woonwagenbewoners zelf een bewonerscommissie opgericht. Het contact met de gemeente zou volgens hen goed verlopen. Maar met de woningbouwcorporaties loopt het stroef. Ze zouden ze soms helemaal geen reactie krijgen op vragen.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.