nieuws

MST-arts maakt zich schuldig aan grensoverschrijdend gedrag

De arts heeft zich schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag
De arts heeft zich schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag © RTV Oost/Wouter de Wilde
Een arts van het Medisch Spectrum Twente heeft zich schuldig gemaakt aan 'grensoverschrijdend gedrag'. Dat meldt het ziekenhuis. Wat de dokter heeft gedaan, is nog onduidelijk.
De zaak kwam aan het licht dankzij ziekenhuismedewerkers die het gedrag van de medisch specialist hebben gemeld. "Het is niet goed te praten dat één van onze eigen artsen zijn positie heeft misbruikt. We vinden het moedig van de medewerkers dat ze dit gemeld hebben", zegt bestuursvoorzitter Sophia de Rooij.

Aanbevelingen externe commissie

Naar aanleiding van die signalen deed een externe onderzoekscommissie onderzoek naar het gedrag van de arts. De commissie kwam tot de conclusie dat er sprake is van grensoverschrijdend gedrag. 
Op basis van het onderzoek heeft de commissie een aantal aanbevelingen aan het MST gedaan. Zo zouden de vertrouwenspersonen binnen het ziekenhuis te onzichtbaar zijn en moet er meer de cultuur ontstaan waarin mensen op hun gedrag worden aangesproken. 

Nieuw protocol

"We hebben al maatregelen genomen om de aanspreekcultuur te veranderen, maar we zijn er nog niet. Ook hebben we sinds kort een vernieuwd protocol waarin we grensoverschrijdend gedrag veroordelen", aldus De Rooij.
Het is niet bekend op welke locatie de arts werkzaam is.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.