Noordoost-Twente

Kids Noord Deurningen bakken hosties maar dan anders ....

Video: Kids Noord Deurningen op werkbezoek bij de bakker
Rond negen uur was het een drukte van belang bij de dorpsbakker van Lattrop Breklenkamp. Bakker Frank had weer een groot aantal basisschoolleerlingen op visite.
"We doen dit al 25 jaar. Kinderen bijbrengen en laten ervaren hoe brood wordt gemaakt. Dit alles ter voorbereiding op de eerste heilige communie".
Koekjes bakken bij bakker Frank
Koekjes bakken bij bakker Frank © Esther Rikken

Op bezoek bij de bakker

De basisschoolleerlingen uit Noord Deurningen zijn vandaag op 'werkbezoek' en zijn dolenthousiast. "Vorige week hadden we al de communicantjes uit Lattrop en Tilligte", aldus Frank Brunninkhuis.

Nachtbraker

De bakker is vannacht om 2 uur al begonnen met zijn dagelijkse werkzaamheden. De rondleiding van de jeugd doet bakker Frank er 'gewoon' nog even achteraan. "Ha ha, best vermoeiend hoor. Deze groep is wel heel erg enthousiast! Maar leuk toch? Ze krijgen informatie en mogen zelf ook bakken. En vooral dat laatste blijft ze blij, dat weten ze over een aantal jaren nog!".
Broodjes bakken bij bakker Frank
Broodjes bakken bij bakker Frank © Esther Rikken

Veel cadeaus

"Het is hier superleuk, ik doe niet de communie maar mocht gelukkig wel mee", aldus Imke. "Ja, ik ga wel de heilige communie doen. Leuk hoor, want dan krijg je heel veel cadeaus", aldus Luc. 
Selfietime ....
Selfietime .... © Esther Rikken
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.