MST

MST over ontslag chirurg: "Dit gedrag wordt nooit geaccepteerd"

MST
MST © RTV Oost/Wouter de Wilde
"Dit is iets wat je helemaal nooit mee wil maken", begint Sophia de Rooij, bestuursvoorzitter van Medisch Spectrum Twente, haar verhaal. Vanmiddag maakte het Twentse ziekenhuis bekend dat een chirurg is ontslagen omdat hij zich jarenlang 'grensoverschrijdend' zou hebben gedragen.
Medewerkers van het ziekenhuis trokken eind vorig jaar aan de bel over gedrag van de 64-jarige chirurg. Tien jaar lang zou hij zich grensoverschrijdend hebben gedragen. Om wat voor gedrag het bij de chirurg gaat, wil Ronald Trof, voorzitter van het medisch stafbestuur, niet zeggen.
"Het gaat om gedrag wat niet geaccepteerd is, wat niet de norm is hoe wij met elkaar willen omgaan in deze maatschappij en in deze organisatie. Dat kan zijn verbaal gedrag, fysiek gedrag en ook om onwenselijk gedrag met betrekking tot seksueel getinte zaken."

Wel laat Trof weten alleen meldingen te hebben ontvangen van medewerkers van het ziekenhuis en niet van patiënten.

Chirurg
De chirurg, die eind vorig jaar op non-actief werd gesteld en inmiddels is ontslagen, reageert aangeslagen en zegt zich vooral niet te kunnen vinden in de term 'grensoverschrijdend gedrag'. Al geeft hij toe dat hij soms wat recht voor de raap kan reageren.
In een reactie laat hij weten dat hij het ontslag niet gaat aanvechten: "De verhoudingen op de werkvloer zouden bij een terugkeer te verstoord zijn."

Geschrokken

Bestuursvoorzitter De Rooij is geschrokken van de uitkomst van het onderzoek. "Een ziekenhuis is een huis voor patiënten, maar ook voor de mensen van het MST. Als zoiets in jouw huis gebeurt, dan schrikken we daar allemaal van", zegt De Rooij.
"Het enige wat je voor de medewerkers kunt doen, is zorgen dat het netjes uitgezocht wordt. Dat hebben we laten doen door een onafhankelijke commissie van wijze mensen van buiten. Die hebben veel gesprekken gevoerd met alle betrokkenen en mensen daaromheen. Die gesprekken zijn allemaal geanalyseerd, er is een rapport gekomen met duidelijke aanbevelingen en dat is vanochtend met de organisatie gedeeld."

Aanbevelingen

De commissie doet een aantal aanbevelingen. Zo vindt ze dat de rol van de vertrouwenspersonen in de organisatie nog te onbekend is en zou er geïnvesteerd moeten worden in een andere aanspreekcultuur.
"We zijn daar meteen mee begonnen. Er worden trainingen verzorgd en de weg naar de vertrouwenspersoon moet beter bekend worden. Met dit onderzoek willen we ook laten zien dat we dit gedrag absoluut niet accepteren. Nu niet en ook in de toekomst niet."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.