erik ten hag

Databureau Hypercube: "Ten Hag best presterende trainer van Europa"

Erik ten Hag is hot. De trainer van Ajax wordt bejubeld nu zijn ploeg op de drempel staat van de Champions League finale. Morgen volstaat een gelijkspel tegen Tottenham Hotspur. Volgens berekeningen van Hypercube is er geen trainer in Europa die momenteel beter presteert dan de trainer uit Oldenzaal.
Uit berekeningen van de zogeheten "Global Club Index", een ranglijst gebaseerd op een grote hoeveelheid data, kun je meten dat er geen club in Europa is die zo ver boven verwachting presteert. De club begon het seizoen als de nummer 44 van Europa. Momenteel bezet het op deze ranglijst de 15e plek. 
In onderstaande afbeelding zie je de tien trainers die op de Global Club Index de hoogste stijging in punten hebben neergezet. Erik ten Hag leidt hier de dans voor trainers als Jurgen Klopp en Josep Guardiola.
Hypercube adviseert clubs bij het aanstellen van trainers. "En dan helpen deze cijfers zeker", aldus Pieter Nieuwenhuizen van het adviesbureau. "Er is momenteel denk ik geen club in de wereld die Erik ten Hag niet wil hebben. Hij heeft Ajax aan het voetballen gekregen."
Het bureau schat de kans dat Ajax morgen wint 41,8 procent. "Maar een gelijkspel kan natuurlijk ook genoeg zijn om door te gaan. Met de 1-0 overwinning van Ajax in Londen moet je er vanuit kunnen gaan dat Ajax in drie van de vier gevallen Tottenham Hotspur uitschakelt."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.