Bierglazenverzamelaar: "Ondanks dat ik er al 10.000 heb, bezoek ik elke zondag een rommelmarkt"

Via een niendeur wandelen we een heus café in, het café van de familie Schrooten, in het buitengebied van Enter. Maar dat is slechts het begin, de kers op de taart vinden we op zolder, het bierglazenmuseum van Johan.

Sprakeloos, echt sprakeloos is het team van Expeditie Oost wanneer de zolderdeur opengaat. We betreden een ruimte, van pak 'm beet 80 vierkante meter, hélémaal gevuld met bierglazen.

Tienduizend bierglazen (Foto: Esther Rikken)
Tienduizend bierglazen (Foto: Esther Rikken)

Tienduizend exemplaren

"Ik schat dat er hier rond de 10.000 staan, bierglazen van voornamelijk Nederlandse en Duitse biermerken. Mijn oudste exemplaar is rond de 70 jaar oud. Dit is ook meteen mijn meest dierbare", aldus een stralende Johan.

Hoewel de 71-jarige Entenaar over zijn hobby vertelt alsof het de normaalste zaak van de wereld is, weet Team Expeditie Oost niet waar ze kijken moet. Niet alleen bierglazen maar ook bierblikjes, bierfietsbellen, biergolfballetjes, bierdienbladen, bierdopjes en ga zo maar door, bestrijken de gehele zolderverdieping van de schuur. 

Van alles wat ... (Foto: Esther Rikken)
Van alles wat ... (Foto: Esther Rikken)

Je weet niet waar je kijken moet

"In al die jaren dat ik voor RTV Oost door de provincie trek, heb ik al heel veel bijzondere dingen mogen zien en horen, maar deze verzameling van Johan Schrooten slaat alles. Prachtig!", aldus verslaggever Esther Rikken.

Je kijkt je ogen uit ... (Foto: Esther Rikken)
Je kijkt je ogen uit ... (Foto: Esther Rikken)

"Het is een fijne plek waar ik graag kom en dan nog niet eens zozeer in het cafégedeelte. Dat gebruiken we alleen om onze verjaardagen te vieren. Hierboven kom ik véél vaker."

"Elke zondag, ja ja, elke zondag ga ik naar een rommelmarkt om te speuren naar glazen die ik nog niet in mijn collectie heb. En daarna heerlijk hierboven weer rommelen", aldus de trotse verzamelaar.

Johan van Schrooten (Foto: Gerard Hellwich)
Johan van Schrooten (Foto: Gerard Hellwich)
Ken jij ook iemand met een bijzondere hobby? Heb jij zelf een opvallende verzameling? Team Expeditie Oost komt graag langs! Mail ons: expeditieoost@rtvoost.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: