Rechtbank Almelo trekt twee dagen uit voor behandeling strafzaak dode baby Hengelo

De rechtbank in Almelo trekt dit jaar nog twee dagen uit voor de behandeling van de strafzaak rond de dode baby Aniek uit Hengelo. Dat werd vanmiddag bekend bij een regiezitting.

De negen maanden oude baby werd in februari 2016 met spoed vanuit haar woning aan de Javastraat in Hengelo naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Daar overleed ze een dag later.

Schudden
Het Openbaar Ministerie verdenkt de 37-jarige vader van het meisje ervan dat hij haar zo hard heen en weer schudde dat ze daaraan overleed. De vader heeft dat steeds ontkend, hij stelt dat hij 'vliegtuigje speelde' met Aniek en toen over een drempel struikelde waardoor zijn dochter ongelukkig op haar hoofd viel. 

Een patholoog-anatoom van het Nederlands Forensisch Instituut concludeerde dat er sprake was van een 'shaken-baby syndroom'. Op verzoek van de advocaat van de vader werden er contra-deskundigen benoemd. Wat hun conclusie is blijft voorlopig nog onduidelijk. Dat komt ook omdat een van hen vond dat hij onvoldoende en te laat betaald kreeg, de arts wilde een voorschot voordat hij verder ging.

De rechtbank heeft besloten dat zowel de deskundige van het NFI als een contra-deskundige op zitting gehoord worden. Dat zal gebeuren voordat de zaak inhoudelijk besproken wordt. Binnen een maand moet duidelijk worden wanneer de strafzaak start.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: