nieuws

Door faillissement Roto Smeets is Eric na 39 jaar werkloos: "Dit had niet gehoeven"

Eric Martens werkte 39 jaar voor Roto Smeets maar is binnenkort werkloos
Eric Martens werkte 39 jaar voor Roto Smeets maar is binnenkort werkloos © RTV Oost
Na 39 jaar komt er een eind aan het dienstverband van Eric Martens bij drukkerij Roto Smeets in Deventer. Het bedrijf is gisteren failliet verklaard en dat zet kwaad bloed bij Eric. "Dit bedrijf had niet kapot hoeven te gaan. Daar blijf ik bij."
Eric, die verantwoordelijk was voor de planning en contractbeheer, verwijt de directie de teloorgang van het bedrijf. "Het heeft niet alleen met papierprijzen of de markt te maken, maar ook met een te grote broek aantrekken. En dat is wat hier is gebeurd. Ik ben kwaad op de manier waarop dit bedrijf ten onder is gegaan. En met mij zoveel collega’s die hier heel lang en heel hard hebben gewerkt."

Loyaal naar klanten

Ondanks het uitgesproken faillissement en de boosheid, staat Eric deze ochtend weer trouw voor de deur van zijn werkgever. "Het bedrijf gaat vandaag nog niet dicht. We hebben nog een aantal orders die we willen afwerken. We zijn loyaal naar de klanten en naar onszelf toe."
De komende twee weken zullen in het teken staan van het afsluiten van de werkzaamheden. Eric: "Daarin moeten we elkaar steunen. Natuurlijk is er een streep waar het stopt en dan komt de klap. Je denkt dat het nooit gaat gebeuren, maar dan toch."

'Geen goed woord'

"Ik blijf erbij: dit bedrijf had niet kapot hoeven te gaan. Dat heeft niet te maken met management in Deventer, maar met de groepsdirectie die er boven staat. Daar heb ik geen goed woord voor over", besluit hij.
Bij de Deventer drukkerij werken 380 mensen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.