Henk Jan Meijer

Meijer blijft zich na burgemeesterschap inzetten voor economie regio Zwolle

Henk Jan Meijer
Henk Jan Meijer © Stichting Kennispoort Regio Zwolle
Henk Jan Meijer gaat na het burgemeesterschap van Zwolle aan de slag als voorzitter van de Raad van Toezicht van Kennispoort Regio Zwolle. Meijer volgt Wilma van Ingen op, die begin dit jaar directeur werd van woningcorporatie Domijn in Enschede.
"De Regio Zwolle heeft de ambitie uitgesproken om door te groeien naar de vierde economische regio van Nederland. Innovaties en vernieuwingen door het bedrijfsleven, met daarbij focus op bewezen regionale sectoren en transities zijn belangrijke pijlers om deze ambitie te verwezenlijken. Dit kan de Regio Zwolle nationaal en internationaal steeds meer een positie geven. Ik kijk daarom uit naar mijn periode als voorzitter van Kennispoort. Zo verwacht ik, nu vooral van achter de schermen, nog een mooie bijdrage te kunnen leveren aan de Regio Zwolle", laat Meijer weten.
Kennispoort is een onafhankelijke stichting waar ondernemers terechtkunnen met vragen en ideeën. Bij de stichting wordt verheugd gereageerd op de aanstelling van de nieuwe voorzitter.
"Henk Jan Meijer is een deskundig en gewaardeerd bestuurder. Als afscheidnemend burgemeester van Zwolle en voorzitter van de Regio Zwolle kent hij de regionale en landelijke netwerken goed. Met zijn netwerk en ervaring kan hij als toezichthoudend voorzitter een belangrijke bijdrage leveren aan de ambities van Kennispoort", reageert Pierre Satink namens de toezichthouders.

Burgemeesterschap Zwolle

Henk Jan Meijer neemt komende zomer afscheid als burgemeester van Zwolle en daarmee ook als voorzitter van de Regio Zwolle (het samenwerkingsverband van 21 gemeenten rondom Zwolle). Op 1 september start hij als voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Kennispoort Regio Zwolle. Verder lijkt hij plaats te gaan nemen in de Eerste Kamer en wordt hij ook nog eens president-commissaris van dierentuin Wildlands Adventure in Emmen.
Wie Meijer op gaat volgen als burgemeester van Zwolle, is nog niet bekend. Dertien mensen hebben gesolliciteerd op de functie van burgemeester van Zwolle. De komende tijd worden er sollicitatiegesprekken gehouden. Daarna zal de commissaris van de Koning met de vertrouwenscommissie uit de raad de selectie van kandidaten bespreken. Deze commissie gaat met die kandidaten in gesprek, brengt verslag van de bevindingen uit aan de gemeenteraad en bereidt de aanbeveling voor.
Het is uiteindelijk aan de gemeenteraad om de beste kandidaat voor Zwolle bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.