Cultuur

D66 vecht in Deventer voor ander cultuurbeleid

Het zijn plannen van het Deventer college van burgemeester en wethouders die stof doen opwaaien: het Speelgoedmuseum moet dicht en de verbouwing van poppodium het Burgerweeshuis wordt op de lange baan geschoven. Plannen waar ook coalitiepartij D66 het niet mee eens is.
Vooral het sluiten van het Speelgoedmuseum vindt fractievoorzitter Jan Schuring onbegrijpelijk. "Als je goud in handen hebt, moet je het niet weggeven. We hebben met het museum een bijzondere collectie. Die krijg je dan nooit terug."
Het museum is geen trekpleister, maar Schuring heeft daar een verklaring voor. "De collectie heeft veel potentie, maar het huidige pand is er ongeschikt voor. De collectie verdient een betere plek."

Jonge mensen trekken

Om jonge mensen naar de Koekstad te trekken, en om ze daar te houden, is volgens D66 een aantrekkelijk poppodium van groot belang. "Wij vinden het jammer dat voor het Burgerweeshuis geen voorstellen worden gedaan. Het heeft perspectief nodig. We hebben vooraf besproken in de coalitie dat er een cultuurvisie moest komen, alleen inhoudelijk niet. Het college heeft voorstellen gedaan, die niet de onze zijn."

Culturele problemen

De problemen rond het Speelgoedmuseum en het filmtheater MIMIK, voorheen De Viking, zijn op cultureel vlak in Deventer steeds onderwerp van gesprek. Zijn er dingen die wel goed gaan op cultureel gebied? "De nieuwe bibliotheek gaat goed, die zit nu in een mooi en aantrekkelijk pand. Ook het Kunstenlab gaat goed. Dus de positieve dingen zijn er zeker."
Die positieve punten zullen vanavond tijdens een inspreekavond zeer waarschijnlijk niet onderwerp van gesprek zijn. "Onder andere het poppodium en de Deventer Schouwburg zullen inspreken. Ik verwacht dat zij hun zorgen zullen uiten", besluit de D66'er.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.