Overijssel

Stevige kritiek op coalitieadvies van ‘conservatieve krachten’ en ‘partijkartel’

Stevige kritiek op coalitieadvies van ‘conservatieve krachten’ en ‘partijkartel’
Stevige kritiek op coalitieadvies van ‘conservatieve krachten’ en ‘partijkartel’ © RTV Oost
GroenLinks ziet het coalitieadvies als 'de overwinning van conservatieve krachten', FvD herkent er de werking van 'het partijkartel' in. Beide partijen, de twee grootste winnaars, staan op dit moment bestuurlijk buitenspel in de coalitieonderhandelingen. Tot verontwaardiging van de lijsttrekkers.
Informateur Bart Krol presenteerde vanmiddag de coalitie die volgens hem de 'meest kansrijke optie' is: CDA, VVD, PvdA, ChristenUnie en SGP. 
Geen enkele combinatie met Forum bleek haalbaar, zei Krol. Ook GroenLinks bleek lastig in een coalitie te passen. "Combinaties met GroenLinks zijn niet vanzelfsprekend en in mindere mate haalbaar", aldus de informateur. 

Niet serieus genomen

FvD-lijsttrekker Johan Almekinders herkent zich absoluut niet in het advies van Krol. Hij voelt zich niet serieus genomen en heeft het gevoel dat er tijdens de gesprekken met Krol niet goed naar hem geluisterd is. 
Reactie Johan Almekinders op coalitieadvies
Ook GroenLinks uit stevige kritiek. "Wij vinden het ongelofelijk dat wij als een van de winnaars worden uitgesloten. Hiermee wordt pijnlijk zichtbaar dat in Overijssel de kiezer niet serieus wordt genomen", laat de partij weten. "Deze uitkomst laat zien dat het belang van conservatieve krachten voorop staat voor het provinciebestuur van Overijssel."
Reactie van informateur Bart Krol
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.