Salland

Expeditie Oost: Ree-kalfjes, rustzoekers en een bloemrijk type

Ree-kalfjes, rustzoekers en een bloemrijk type
Ree-kalfjes, rustzoekers en een bloemrijk type. Expeditie Oost trok vandaag van Hulsen (bij Hellendoorn) naar het verderop gelegen Marle. Een klein stukje toeren maar lang genoeg voor een paar boeiende ontmoetingen.
We beginnen onze Expeditie in Hulsen, een dorp versmolten met de Nijverdalse Kruidenwijk. De gemeenschap telt zo’n 800 inwoners en één van hen – Frans Ernst – verkoopt er tuinplanten. “Vooral éénjarigen”, zegt hij zelf. Frans bracht vroeger hengelsportartikelen aan de man. “Maar planten passen beter bij me”. Hij krijgt klanten uit de hele regio, zelfs van buiten de provincie. De ultieme plant om nu aan te schaffen? “De geranium!”, zegt hij lachend. “Om rustig achter te gaan zitten”
Frans Ernst
Frans Ernst © Bert Eeftink

Ree-kalfjes

Even buiten Hulsen stuiten we op een prachtig handgeschreven bordje: “Ree-kalfjes in de bossen; honden aan de riem”. Kennelijk maakt een omwonende zich bezorgd over het wel en wee van jonggeboren wild. Dank, we houden onze “Fikkie” aan de lijn.
Een duidelijke waarschuwing
Een duidelijke waarschuwing © Bert Eeftink

Vosje

Vanaf Hulsen zetten we koers naar Marle. Dit buurtschap telt slechts 600 inwoners maar bestaat al wel meer dan duizend jaar. Marle is de woonplaats van oud profwielrenner Rob Harmeling maar we laten hem met rust. In plaats daarvan trekken we naar boerderijcamping ‘t Vosje. Daar treffen een echtpaar uit Gouda met hun caravan. “Wij verblijven hier een half jaar”, zegt Kees. “We vinden het heerlijk op het platteland.
Tevreden campinggasten
Tevreden campinggasten © Bert Eeftink
Boerencamping ‘t Vosje bestaat binnenkort overigens 65 jaar en dat gaat groots gevierd worden. “We houden jullie op de hoogte”, beloven eigenaren Bas Tigchelhoff en Dienke Ruijterkamp.
Bijzonder bordje
Bijzonder bordje © Bert Eeftink
Fotograaf: Bert Eeftink Bijzonder bordje
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.