Enschedese verdachten van gewelddadige overvallen in Twente voor de rechter

Drie verdachten die lid zouden zijn van een criminele bende uit Enschede staan vandaag en morgen voor de rechters in Almelo. Ze worden verdacht van vier gewelddadige overvallen in 2015 en 2016.

De politie is twee jaar bezig geweest om de overvallen op te lossen. Het onderzoek leidde naar twee broers die bekend zijn in de kickbokswereld en een 22-jarige man.

Aldi Enschede

De overvallen begonnen in januari 2015. Toen was het filiaal van de Aldi aan De Posten in Enschede het doelwit, niet ver van het huis van twee van de verdachten. Toen de winkel werd geopend werden twee medewerkers en een vrachtwagenchauffeur door gemaskerde mannen bedreigd met een mes en een vuurwapen. De slachtoffers werden vastgebonden. De telefoons en portemonnees namen de overvallers mee. Ook gingen ze er met een tas vol kleingeld vandoor. 

Tekst gaat verder onder de video

Ambt Delden

Eind 2015 sloegen de overvallers toe bij een bejaard echtpaar in Ambt Delden. De bewoner deed de deur open omdat hij dacht dat er een maaltijd werd bezorgd. Hij werd bedreigd met een vuurwapen en een mes en werd zelfs bewusteloos geslagen door de overvallers. De echtgenote van de man werd gekneveld waarbij ze gewond raakte.

De buit in Ambt Delden: een beetje kleingeld en de telefoons van de slachtoffers, die ze meteen na de overval hebben weggegooid. 

Boerderij Overdinkel

Enkele maanden later, op 3 maart 2016, wordt een 61-jarige bewoner van een boerderij in Overdinkel overvallen. De bewoner wordt door de overvallers geslagen met een koevoet. Ze stelen de kluis uit de boerderij en gaan er in een gestolen bestelbus vandoor. 

Tekst gaat verder onder de video

De overvallers worden ook verdacht van een overval bij een tankstation in het Duitse Alstätte.

De zaken zouden eigenlijk vorig jaar al door de rechtbank in Almelo worden behandeld, maar dat werd toen uitgesteld omdat nog meerdere getuigen gehoord moesten worden. 

De rechtbank heeft twee dagen voor de zaak uitgetrokken. Het Openbaar Ministerie komt morgen met haar eis. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.