SGP

SGP Rijssen-Holten wil diepgravend onderzoek naar lekken audiobestand

André Scheppink
André Scheppink © SGP
De SGP in Rijssen-Holten overweegt morgen in de raadsvergadering een motie in te dienen waarin gevraagd wordt naar een diepgaand onderzoek naar het lekken van een audio-opname van een besloten vergadering.
"Wij zijn erg geschokt dat dit binnen ons gemeentehuis gebeurd is", zegt SGP fractievoorzitter André Scheppink. Gisteren deed burgemeester Arco Hofland al aangifte wegens 'het vermoeden van het delen van geheime informatie met externen'.
Bij die besloten vergadering zouden audio-opnames zijn gemaakt die vervolgens zijn doorgespeeld aan de Twentsche Courant Tubantia. Tijdens de vergadering bespraken de aanwezigen de Stolpersteine, stenen ter nagedachtenis aan de weggevoerde Joden. Uit het geluidsfragment zou duidelijk worden dat er Rijssenaren tegen nog meer struikelstenen zijn.

Vertrouwen

Omdat de burgemeester al aangifte heeft gedaan, is het nog maar de vraag of de SGP de motie ook echt gaat indienen. "Wij hopen dat degene die de informatie gelekt heeft zichzelf meldt", zegt Scheppink. "Als we niet weten hoe het zit, dan kunnen wij in de raad elkaar niet meer fatsoenlijk aankijken".
Mocht dat niet zo zijn dan wil de SGP de onderste steen boven. "De integriteit is aangetast. Wie kunnen wij nog vertrouwen in het gemeentehuis? We weten niet waar het vandaan komt. Het college, een raadslid of iemand uit de organisatie?" zegt Scheppink.

Bewust

"Ik had nooit verwacht dat dit bij ons in Rijssen-Holten zou gebeuren. Kunnen wij nu niet eens meer tijdens een besloten vergadering zeggen wat we willen?" vult de fractievoorzitter aan. 
Maar er is toch wel vaker wat gelekt? "Dat klopt", zegt Scheppink, "mnaar dit betreft een geluidsopname en is bewust doorgespeeld naar de krant. Het bevat gevoelige informatie over personen".
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.