Steenwijk

Julian Langezaal uit Steenwijk (14) is vanavond ballenjongen bij Ajax-Spurs: "Echt geweldig"

Een heleboel jongens en meisjes zullen stikjaloers op hem zijn. De 14-jarige Julian Langezaal uit Steenwijk is namelijk een van de twee gelukkigen die ballenjongen mag zijn bij de wedstrijd Ajax-Tottenham Hotspur.
De Steenwijker is uit duizenden aanmeldingen geselecteerd door de Amsterdamse club. Er zijn meer plekken voor ballenjongens en -meisjes dan de twee plekken waar Julian zich voor had aangemeld, maar die zijn standaard voor Ajax' eigen jeugd. "Ik heb dus heel veel geluk gehad", beaamt hij.
Julian staat vanavond in een kolkende Arena, waar bijna iedereen voor Ajax is. Is 'ie zenuwachtig? "Ja, wel een beetje, maar het is ook gezonde spanning. Ik vind wel dat ik ervan moet genieten, want dit is niet iets wat je vaker mee gaat meemaken."

Sportief

En wat moet hij vanavond nou doen? "Stel, die bal gaat bij mij op de achterlijn uit, en een speler kijkt of gebaart naar mij, dan moet ik snel een bal naar hem gooien en de andere bal ophalen. Zo kan het spel snel verder."
En wat nou als Ajax hem vanavond vraagt het allemaal net iets langzamer te doen, zodat het spel vertraagt? Daar hoopt de Steenwijker toch niet op. "Als je een echte club bent, ben je sportief. En dan geef je die bal net zo snel aan Tottenham als aan Ajax."

'Geweldig'

Julian is al z'n hele leven Ajax-supporter. Dat hij dus uitgerekend in een Champions League-wedstrijd ballenjongen mag zijn, is extra bijzonder. "Mijn vader heeft mij aangeleerd om voor Ajax te zijn, maar ik vond het ook zelf een goede club waarvan ik dacht: ja, daar wil ik voor zijn. Dat ze nu zover zijn gekomen, is echt geweldig."
Gaat hij vanavond nog proberen een handtekening of een shirtje te scoren? Julian: "Meestal lopen de spelers na de wedstrijd nog een rondje over het veld. Dus ja, als ik die kans dan heb, dan moet ik hem ook grijpen, vind ik."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.