praat mee

Praat mee: De twee winnaars van de verkiezingen horen in de coalitie thuis

Praat mee
Praat mee © RTV Oost
De twee grote winnaars van de verkiezingen horen in de coalitie thuis
Lukt het niet te stemmen? Klik dan hier. 
Vandaag bracht informateur Krol zijn advies uit: in de beoogde coalitie voor ons provinciebestuur is geen plaats voor Forum voor Democratie en GroenLinks, de twee grote winnaars tijdens de laatste verkiezingen. 
Geen enkele combinatie met Forum bleek haalbaar, zei Krol. Ook GroenLinks bleek lastig in een coalitie te passen. "Combinaties met GroenLinks zijn niet vanzelfsprekend en in mindere mate haalbaar", aldus de informateur. 
FvD-lijsttrekker Johan Almekinders herkent zich absoluut niet in het advies en heeft het gevoel dat er tijdens de gesprekken met Krol niet goed naar hem geluisterd is. Ook GroenLinks uit stevige kritiek. "Wij vinden het ongelofelijk dat wij als een van de winnaars worden uitgesloten. Hiermee wordt pijnlijk zichtbaar dat in Overijssel de kiezer niet serieus wordt genomen."
Wat vind jij? Wordt de stem van het volk genegeerd? Of is dit het logische gevolg van te weinig concessies kunnen of willen doen? Laat het ons weten door te stemmen en te reageren, hieronder of op Facebook. Een audioboodschap inspreken via WhatsApp mag ook, dat kan via 06 - 570 33 333. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.