Samenwerking met politie Enschede leidt tot diefstal uit politiebureau, twee aanhoudingen

De politie in Enschede heeft twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal uit het politiebureau. Het gaat om een 31-jarige Enschedeƫr en een 38-jarige man uit Haaksbergen. Een van de twee heeft anderhalf jaar lang samengewerkt met de politie.

Begin 2019 ontdekten agenten op het bureau aan de Hermandad dat onderdelen van uitrusting waren verdwenen. In diezelfde periode werd ook ontdekt dat computerapparatuur was gestolen. Volgens de politie gaat het om apparatuur die geen politie-informatie kan bevatten en die geen toegang kan geven tot de politie-systemen.

Een van de verdachten heeft anderhalf jaar lang samengewerkt met agenten van het Enschedese basisteam. Deze samenwerking was opgezet om het politiewerk op nieuwe manieren zichtbaarder te maken.

Grote verontwaardiging

"Dat de verdachte mogelijk de politie heeft bestolen en afspraken heeft geschonden leidt tot grote teleurstelling en verontwaardiging binnen het team. Voor de politieleiding is deze zaak aanleiding om te onderzoeken wat er precies is gebeurd en welke lessen daaruit getrokken kunnen worden", schrijft de politie.

Na recherche-onderzoek kwam de Enschedese verdachte naar voren. Hij werd vandaag aangehouden en zijn woning werd doorzocht. Daarnaast werd ook de man uit Haaksbergen aangehouden, Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij een diefstal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Enschede diefstal Politie 112 Nieuws
Deel dit artikel: