Basketballers Landstede beginnen met nederlaag aan halve finale landstitel

Landstede Basketbal
Landstede Basketbal © Orange Pictures
De basketballers van Landstede uit Zwolle zijn met een nederlaag begonnen aan de halve finales om het landskampioenschap. In eigen huis verloor de ploeg met 63-89 van New Heroes Basketball uit Den Bosch.
In het eerste kwart moest Landstede het hoofd maar net buigen voor de bezoekers uit Noord-Brabant: 17-19. Daarna rechtte de ploeg van trainer Herman van den Belt de rug, wat resulteerde in een 33-31 voorsprong halverwege.
Zowel het derde kwart (20-30), als het vierde (10-28) pakten met ruime cijfers uit in het voordeel van New Heroes. De mannen uit Den Bosch trokken daarmee de 63-89 overwinning over de streep.

Best-of-five
Het treffen tussen Landstede en New Heroes gaat in een best-of-five-systeem. De ploeg die het eerst drie ontmoetingen wint, bereikt de finale. Zaterdag ontmoeten beide ploegen elkaar in Den Bosch, waarna dinsdag de derde wedstrijd weer plaatsvindt in Zwolle.
In de andere halve eindstrijd staat Donar op een 0-1 voorsprong tegen ZZ Leiden door in Zuid-Holland met 76-77 te winnen.