Knallende kanonnen en een zeldzaam mooi schaapscheerdersfeest

In het weekend van 10, 11, 12 mei is er ‘Reuring in de stad’ in Hengelo, knallen de kanonnen in Almelo tijdens het Historisch Festival en zijn er heel veel molens te bezichtigen op Nationale Molen- & Gemalendag. Wil jij je moeder echt verrassen op Moederdag komende zondag? Ga dan lekker op pad. Er is genoeg te doen.

Historisch Festival Almelo

Dit weekend zal het gebulder weer losbarsten in het Schelfhorstparkt in Almelo. Tijdens het Historisch Festival Almelo spelen 750 re-enactors de Slag om Ruigenrode na met kanonschoten die door de hele regio te horen zijn.

Reuring in de stad

Zin in Reuring? Hengelo verandert zaterdag tijdens 'Reuring in de stad' in een 19de-eeuws centrum met veel leuke, historische activiteiten. Proef, ruik en beleef het leven van vroeger op het Twentse land.

IJsselverhalen op de pedalen

Vanaf de stadskazerne in Kampen start zaterdag een bijzondere fietstocht van ongeveer 30 kilometer. Onderweg kom je langs afstapplaatsen met verhalenvertellers.

Nationale Molen- & Gemalendag

Zaterdag is het nationale Molen- & Gemalendag. Aan de Kamperzeedijk 7 in Genemuiden kun je zaterdag het Oude Stoomgemaal Mastenbroek uit 1856 bezichtigen; het oudste nog werkende gemaal in ons land.

Zeldzaam Mooi Schaapscheerdersfeest

Zondag is de eerste editie van het ‘Zeldzaam Mooi Schaapscheerdersfeest’ op Park de Stadshoeve in het Zwolse Stadshagen. Bezoek de markt met ambachtelijke lekkernijen, lokale kunst, streekproducten, oude ambachten van lokale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers, maar ook met andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen. Een leuk uitje op Moederdag!

 

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Overuit Cultuur
Deel dit artikel: