Konijnenberg over vertrek uit Den Ham: "Bedrijfseconomisch het beste besluit"

Het viel manager Harold Konijnenberg zwaar: zijn personeel het nieuws brengen dat het magazijn van de fotozaak uit Den Ham verdwijnt. "Dit was één van de vervelendste berichten uit mijn carrière."

Foto Konijnenberg is overgenomen door Kamera Express, daarom is besloten om vanuit één groot magazijn te werken. Niet vanuit Den Ham, maar vanuit Capelle aan de IJssel. "Hierdoor kunnen we veel meer producten aanbieden, maar daar hebben de medewerkers geen boodschap aan", realiseert hij zich.

Door het besluit zullen 21 medewerkers hun baan verliezen. Konijnenberg: "Dat zijn acht mensen met een tijdelijk contract, voor hen volgt geen verlenging. Maar er zijn ook dertien mensen in vaste dienst, voor hen is inmiddels ontslag aangevraagd."

Naam blijft bestaan

De naam van het familiebedrijf wordt aan Kamera Express gekoppeld en zal dus blijven bestaan. Maar de zaak vertrekt volledig uit Den Ham. "Onze winkel en klantenservice blijven over, die verhuizen allebei naar de Woonboulevard in Almelo. Op die vlakken vallen geen ontslagen."

Een deel van het personeel zag het besluit al aankomen, maar dat maakt het niet minder erg voor ze. "Het is een verschrikkelijk bericht. Ik ben een van de beleidsbepalers, maar bedrijfstechnisch gezien is dit gewoon het beste", verdedigt Konijnenberg het beleid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: