Hengelo

Curator treft rommeltje aan bij faillissement Hengelose kozijnenhandel

De rechtbank Almelo verklaarde de Hengelose kunststhofhandel Protech failliet
De rechtbank Almelo verklaarde de Hengelose kunststhofhandel Protech failliet © RTV Oost
De curator stuitte bij het faillissement rond kozijnenhandel Protech Kunststoftechniek in Hengelo op een financiële chaos. Er bleek niet of nauwelijks sprake van enige boekhouding en de vijf medewerkers hadden al maandenlang geen salaris ontvangen. Een eventuele doorstart is volgens curator A. Blankestijn dan ook niet aan de orde: “Al met al is het een rommelig faillissement.”
De rechtbank Almelo sprak eerder deze week het faillissement uit, aangevraagd door een van de vijf personeelsleden.
“Deze medewerker had al vier maanden geen salaris ontvangen. Net als zijn vier collega’s”, aldus Blankestijn. De curator noemt de betaalachterstand fors. “Bij faillissementen kom je veel tegen, maar vier maanden geen loon is toch wel uitzonderlijk.”

Gedupeerde klanten
Intussen hebben zich ook de eerste klanten gemeld die zeggen dat ze gedupeerd zijn door de kozijnenhandelaar. “Het gaat om twee klanten die zeggen dat ze wel hebben betaald, maar dat er geen goederen zijn geleverd.”
In faillissementen kom je veel tegen, maar vier maanden geen loon is uitzonderlijk
A. Blankestijn, curator faillissement kozijnenhandel Protech

De curator zegt nog geen idee te hebben over de totale schuldenlast van het bedrijf, dat was gevestigd in het Hengelose havengebied. “De boekhouding is niet compleet. Er blijkt sprake van een boekhouder, maar die zegt weinig informatie te hebben. Ik heb eigenlijk alleen maar bankafschriften, waar ik het mee moet doen.”

Persoonlijk aansprakelijk gesteld
Blankestijn zegt de mogelijkheden te onderzoeken in hoeverre de directieleden persoonlijk aansprakelijk kunnen worden gesteld: “Dat sluit ik op voorhand niet uit.”
Van een van de eigenaren is bekend dat hij nog een andere onderneming heeft. Blankestijn heeft de directeur een eerste keer kunnen spreken: “Hij heeft ook nog een montagebedrijf, waarmee hij nu verder wil gaan.”

Een doorstart van Protech lijkt niet aan de orde. “Volgens de directeur zijn er geen lopende orders en dan heb je dus ook geen enkele basis voor een doorstart.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.