wandelvoetbal

Wandelvoetbal steeds populairder: "Een kopstoot geven, dat doen we niet"

Het veld is kleiner, de spelers mogen niet rennen en de bal mag niet al te hoog: wandelvoetbal is in trek. Voor zestigplussers is het de ideale manier om te blijven sporten en daarnaast de gezelligheid te hebben van een voetbalclub.
Bij voetbalclub FC RDC in Deventer speelden clubs uit de regio voor het eerst een heus toernooi. Want wandelvoetbal wordt steeds populairder. "Het is vooral gezellig", vertelt Leny Ruijsbroek. "Er wordt niet zoveel gemopperd. Het is allemaal vrij en blij en gewoon leuk het spelletje spelen."

Geen kopstoot meer

Hoewel het allemaal niet meer vanzelf gaat - blessures liggen op de loer - houdt wandelvoetbal de spelers fit. "Je merkt het wel aan je lijf", vertelt Ruijsbroek lachend. "Ook al wil je het niet, je merkt het wel. En een kopstoot geven doen we ook niet meer."
Daarnaast is ook het sociale aspect de sport heel belangrijk, vertelt Harry Witzel. "Als je ouder wordt zijn dit soort dingen heel belangrijk in je leven", legt hij uit. "Een praatje maken, vertellen hoe het met je gaat, het gaat om die saamhorigheid."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.