112

Fikse buurtruzie in Enschede lijkt belaging van vluchtelingengezin te zijn

Ruzie tussen kinderen leidt tot vechtpartij in de buurt
Ruzie tussen kinderen leidt tot vechtpartij in de buurt © Gettyimages
Een ruzie tussen kinderen heeft in Enschede-Oost geleid tot een flinke vechtpartij tussen buurtbewoners. De gemeente laat weten dat er dinsdagavond rake klappen zijn uitgedeeld. Twee mensen hebben zich gemeld bij de huisartsenpost.
Het is nog onduidelijk hoe het conflict is ontstaan en waarom het uit de hand is gelopen. De politie is gestart met een buurtonderzoek en roept mensen die het incident gezien hebben, of meer weten over de achtergrond, op zich te melden.

Belaagd

Intussen heeft dagblad Tubantia mensen in de wijk gesproken. Volgens de krant zou het incident groter zijn dan het bericht van de gemeente doet vermoeden.
Een groep van vijftien tot twintig mensen zou volgens buurtbewoners een vluchtelingengezin hebben belaagd. Een aantal van de daders zou gewapend zijn geweest met een stok, daarmee zou ook zijn geslagen. Het gezin, afkomstig uit Syrië, zou inmiddels uit huis zijn gehaald en elders in veiligheid zijn gebracht. 

Mediastilte

Gemeente, politie en Openbaar Ministerie hebben het incident niet naar buiten gebracht omdat ze media-aandacht niet in het belang van het onderzoek vonden.
Volgens gemeentewoordvoerder Ton Kamp heeft die mediastilte het onderzoek tot nu toe al flink geholpen. "Als de wijk vol staat met cameraploegen, gaan overal de deuren dicht", licht hij in de krant toe. Hij voegt toe dat de politie en de gemeente op dit moment bovendien maar één kant van het verhaal kennen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.