Zwolle

Cultureel Zwolle bouwt aan een nieuwe versie van Stadsfestival

Stadsfestival Zwolle 2018
Stadsfestival Zwolle 2018 © Peter de Haan
Hij was producent van het Zwolse mega-theaterspektakel De Wilde Deerne en nu al buigt hij zich samen met Ilona Kevelham over een nieuwe project. Boudewijn Koops slaat samen met Cultureel Zwolle de handen ineen om een nieuw Stadsfestival te bouwen.
De herziene versie van het Stadsfestival vindt plaats van 6 tot en met 8 september rondom het Potgieterspark, de Blijmarkt en het Grote Kerkplein. Hoe het nieuwe festival er precies uit gaat zien, wil Koops nog niet zeggen: "Daar is deze aankondiging nog niet het moment voor. We moeten eerst met de buurt in gesprek en dat doen we maandagavond." 
Wel is duidelijk dat het om een multidisciplinair festival nieuwe stijl zal gaan, waar veel Zwolse partijen bij betrokken zijn. Het gaat om de Zwolse Theaters, Hedon, de Fundatie, Allemaal Zwolle/HCO, het Academiehuis, de Stadkamer en de Zwolse 8 (een samenwerkingsverband tussen acht hbo- en mbo-instellingen). 

Initiatiefnemers

Het Stadsfestival komt uit de koker van De Zwolse Stadsproductie, het productiehuis van Koops met artistiek leider Ilona Kevelham. Vorig jaar produceerden zij het muziektheaterspektakel De Wilde Deerne.
Het 'oude' Stadsfestival vormt al jaren de start van het culturele seizoen in Zwolle, "waar we elkaar als Zwollenaren na de vakantie weer ontmoeten. Een festival voor en door de stad waar ruimte is voor (Zwols) talent en nationaal bekende kunstenaars en artiesten."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.