nieuws

Eenbenige Albergenaar die niet mag motorrijden: "Ik heb er geen begrip voor"

Karel Hanse uit Albergen hoorde gisteren van de rechter dat hij geen motor mag rijden, omdat zijn been is geamputeerd. Een dag later is de woede bij Hanse nog niet gekoeld. "Dit is zuur. Ik heb er geen begrip voor."
Hanse wilde graag een rijtest doen bij het CBR op een tweewielige motor met een aangepast systeem, het 'Feetless Bike System' (FBS). Hierbij klappen automatisch zijwieltjes uit als de motor vaart mindert. Het CBR weigerde de rijtest. 

Onjuist getest

Volgens het CBR is het aangepaste systeem niet veilig genoeg, maar daar is Hanse het niet mee eens. "Het CBR heeft dit niet goed getest. Iedere motorrijder leert dat die niet zijn been aan de grond moet zetten in een bocht. Het CBR heeft de wieltjes in de bocht uitgezet, dan wordt de motor natuurlijk onbestuurbaar."
Het wreekt de Albergenaar ook dat er drie rechters, allemaal 60-plussers, zonder motorrijbewijs dit oordeel velden. "En ze zijn ook op goede voet met het CBR, maar dat is mijn gevoel."

Hoger beroep

De motorrijder zou graag in beroep willen, maar heeft hier geen budget voor. "Als er iemand is die mij wil ondersteunen, hoor ik het graag", grapt Hanse.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.