112

Oude legertruck crasht tijdens rondrit na festival in Olst

Olst stond vanmiddag in het teken van het DAF YA 328 publieksfestival, waar tientallen DAF-legertrucks te bewonderen waren bij landgoed De Haere. Eén van die trucks raakte diezelfde middag echter flink beschadigd, toen het tijdens een rondrit bij Epse tegen een auto botste en eindigde in de tuin van een woning.
De oude legertruck eindigde midden in een voortuin bij het Gelderse Epse. Midden op de kruising botste het voertuig daar op een personenauto. Daardoor raakte de legertruck van de weg, reed een ANWB-paddestoel uit de grond en schoot door een heg. In de tuin van een woning, tussen de speeltoestellen, kwam het voertuig tot stilstand.
De auto eindigde midden op de zijweg en raakte fors beschadigd. De bestuurder van de auto is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. In de legertruck zaten naast de bestuurder nog een bijrijder en vier personen achterin. Volgens één van de betrokkenen bleven zij, op wat blauwe plekken na, ongedeerd.

Total loss

De auto is total loss afgesleept. Ook de legertruck, te zien aan het blauwe kenteken een oldtimer, raakte flink beschadigd. Volgens een betrokkene van de legertruck is de vooras verbogen en het motorblok los geraakt, waardoor het voertuig niet meer kan rijden. De truck is door een takelwagen uit de tuin getrokken en afgevoerd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.