Meiden van Velve-Lindenhof winnen de FC Twente Cup

Het damesteam van de Enschedese wijk Velve-Lindenhof heeft zondagmiddag de FC Twente Cup gewonnen. Ze versloegen in een spannende finale de Boeskool-Girls uit Oldenzaal na strafschoppen met 3-2. De FC Twente Cup wordt voor de dertiende keer gehouden en is onderdeel van het programma ‘Scoren in de Wijk’ van FC Twente.

Teams uit verschillende wijken in de regio deden mee. Het zijn wijken waar extra aandacht voor is vanwege sociaal maatschappelijke problemen. Het FC Twente Cup-toernooi mikt vooral op sportiviteit, respect en vooral veel lol. En dat spatte er deze zondagmiddag vanaf.


"Dat zijn kakkers"

Het Velve Team staat in de gracht van de Veste te roken. Vrijwel allemaal. Juul de Bont zegt dat ze hard hebben getraind, met een knipoog. Het interesseert ze ook weinig, het winnen of de prestatie. Vooral lachen met z’n allen. Het team wordt omgeroepen voor de eerste wedstrijd, tegen Boomerang uit de Enschedese wijk Stokhorst. "Dat zijn kakkers", zegt Juul. "Wij zijn Tokkies!"

De dames trappen hun peuken uit en gaan het veld op. Zonder er veel woorden aan vuil te maken rollen ze de tegenstander op. Het wordt 5-0.

 

Bart Hampsink van de FC Twente Cup staat te genieten langs de lijn. "Geweldige meiden. Allemaal. Dit is waar ik het voor doe. Respect en lol. Prachtig. We geven op deze manier hopelijk wat mee aan de verschillende teams."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: