Cultuur

Eerste glimp decor Twents theaterspektakel Hanna van Hendrik

De acteurs van theaterspektakel Hanna van Hendrik repeteren sinds gisteren op de vliegbasis Twenthe. Samen met figuranten, een koor en zeven koeien wordt er iets bijzonders opgetuigd in Hangar 11. Actrice Johanna ter Steege, hoofdrolspeler en bedenker van het theaterstuk, ziet het decor voor het eerst.
Bij binnenkomst is Ter Steege direct onder de indruk van de hele setting: "Het is waanzinnig, hè? Het is veel groter dan ik ooit had kunnen denken". In totaal zijn er drie toneelbeelden waarop het verhaal zich afspeelt. Een publiek van duizend man verplaatst zich twee keer. "We hebben akte 1, akte 2 en akte 3." 

Groot, groter, grootst

Soms realiseert Ter Steege zich nog niet hoe immens deze theaterproductie uiteindelijk is geworden en wat er allemaal bij komt kijken. "Ik ben met een heel klein idee begonnen en dat is alleen maar groter geworden."
Maar bovenal is het een droom die uitkomt: "Die droom is allang niet meer van mij alleen", zegt Ter Steege. "Hij is van iedereen geworden. Er zijn gewoon honderd mensen aan het werk om dit waar te maken."
Hanna van Hendrik 
Hanna van Hendrik, een voorstelling over het leven van boerin Hanna, is 5 juni t/m 21 juli te zien op Vliegbasis Twenthe in Enschede. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.