nieuws

TenneT doet aangifte na levensgevaarlijke actie bij hoogspanningsmast

Still uit video
Still uit video © RTV Oost
Netbeheerder TenneT gaat aangifte doen tegen de jongens die hebben gefilmd hoe ze bij een hoogspanningsmast in het buitengebied van Almelo kortsluiting hebben veroorzaakt. Het filmpje werd vervolgens op internet gezet. "Word je geraakt door die stroomstoot, dan is het klaar", zegt Franscé Verdeuzeldonk van TenneT.
De politie was eerder al begonnen met onderzoek naar het filmpje. Daarin is te zien hoe iemand, vermoedelijk een jongere, iets tegen de bekabeling van een hoogspanningsmast slingert. Wat volgt, is een flinke flits.
Wat er precies tegen de bedrading wordt geslingerd, is niet duidelijk. Wel is goed te zien hoeveel geluk de personen in de video hebben gehad. Waren zij door de ontlading geraakt, dan hadden ze het mogelijk niet na kunnen vertellen. 
Verdeuzeldonk van TenneT zegt dat dergelijke acties strafbaar zijn. "Niet alleen kunnen de kabels beschadigen, het kan ook stroomuitval veroorzaken." Volgens haar zijn de jongens aan de dood ontsnapt: "Word je geraakt door die stroomstoot, dan is het klaar".

'Slechte grap'

Wijkagent Bas Kuiphuis schrijft op Twitter dat hij op zoek is naar getuigen van het incident. Volgens hem gaat het om 'een zeer slechte grap' en mogelijke vernieling.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.