nieuws

Dieren mogen voorlopig niet worden geschoten op Twente Airport

De das is een van de dieren die afgeschoten zou mogen worden
De das is een van de dieren die afgeschoten zou mogen worden © Gerard Berendsen
Dieren die voor gevaar kunnen zorgen op Twente Airport, mogen toch niet worden afgeschoten. Een vergunning die de provincie had verleend, is deels ingetrokken naar aanleiding van een bezwaar dat de Faunabescherming had ingediend tegen de vergunning.
Vorige maand werd er door Provincie Overijssel een ontheffing verleend aan Twente Airport, om (beschermde) zoogdieren en vogels die de vliegveiligheid in gevaar brengen, in het uiterste geval te mogen doden.
Harm Niesen van de Faunabescherming is op dit moment tevreden dat er voorlopig niet geschoten mag worden. "De provincie gaat nu eerst de bezwaarschriften afhandelen. Vervolgens wordt dan een beslissing genomen op de vier bezwaarschriften. Vliegveld Twente mag geen gebruik maken van de ontheffing tot zes weken na de bekendmaking van die beslissing", zegt Niesen. 
Volgens hem kan de afhandeling van de bezwaarschriften lang duren. "Deze hele periode mag er niet geschoten worden op de dieren. Het kan wel tot de herfst duren totdat de Provincie weer opnieuw kan beslissen om de ontheffing te verlenen. Dan beginnen we weer opnieuw". 

Rechtszaak

Morgen zou er een rechtszaak zijn, maar het is nog onduidelijk of die nog wel doorgaat. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.