Groen Overijssel

Rechtszaak over afschieten van wilde dieren bij Twente Airport van de baan

Twente Airport Landingsbaan
Twente Airport Landingsbaan © RTV Oost
De rechtszaak over het afschieten van beschermde dieren op het terrein van Twente Airport gaat niet door. Dat meldt de rechtbank Overijssel. De Faunabescherming heeft de rechtszaak, die vandaag zou dienen, ingetrokken nadat gisteren duidelijk werd dat het voorlopig nog niet zo'n vaart loopt met het afschieten van wild bij het vliegveld. 

Wat was er aan de hand?

De provincie Overijssel verleende eind april een ontheffing aan Twente Airport, om in verband met de vliegveiligheid, beschermde zoogdieren en vogels te verstoren of in het uiterste geval af te schieten.
Gisteren werd bekend dat de vergunning deels is ingetrokken naar aanleiding van een bezwaar van de Faunabescherming. 

Hoe gaat het nu verder?

Voorlopig mag er niet geschoten worden op de dieren. De provincie gaat eerst de bezwaarschriften behandelen. Dat is een vrij tijdrovende procedure waardoor dieren op het vliegveldterrein voorlopig veilig zijn.  Volgens Harm Niesen van de Faunabescherming kan die procedure zomaar tot de herfst duren. 
Als de provincie dan opnieuw een ontheffing verleent om wilde dieren af te schieten, komt de Faunabescherming weer in actie. Tot die tijd is een gang naar de rechter niet nodig. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.