DESZ

Toekomst hoofdtrainer DESZ Zwartsluis onzeker na beschuldigingen van omkoping

DESZ
DESZ © Facebook DESZ Zwartsluis
Het bestuur van voetbalclub DESZ uit Zwartsluis buigt zich over de situatie rond één van de hoofdtrainers van het eerste elftal. Tegen Alex B., roepnaam Leo, uit De Wijk werd vorige week een werkstraf van 240 uur en zes maanden voorwaardelijke celstraf geëist wegens omkoping.
"We hebben gisteravond met hem gesproken, maar we willen hem niet veroordelen op basis van artikelen in de media", zegt voorzitter Jitse Antuma.

GGZ Drenthe
Volgens het Openbaar Ministerie heeft B. (52) zich verrijkt over de rug van GGZ Drenthe, schrijft Dagblad van het Noorden. B. werd door de GGZ Drenthe ingeschakeld om het inkoopproces makkelijker en goedkoper te maken. Een medewerker van de geestelijke gezondheidszorg betaalde hij drie ton smeergeld, zodat hij via de omgekochte medewerker lucratieve opdrachten kreeg van GGZ Drenthe.
Het OM eiste een half miljoen euro ‘wederrechtelijk verkregen voordeel’ terug. Ook zou B. een ton schadevergoeding moeten betalen aan de organisatie wegens te veel gefactureerde uren.

'Veel onrust binnen de club'

In zijn vrije tijd is B. voetbaltrainer bij DESZ, samen met een collega. De twee werken al jaren samen en waren onder meer eindverantwoordelijke bij 'd Olde Veste'54 uit Steenwijk en MSC uit Meppel. "Er is veel onrust, zowel binnen als buiten de club, omtrent zijn persoon. Als bestuur moeten wij nu een wijs besluit nemen", vervolgt Antuma. Wanneer het bestuur van DESZ dit besluit gaat nemen, weten ze nog niet. 

Komend seizoen Staphorst

Komend seizoen gaan de twee aan de slag bij zaterdaghoofdklasser Staphorst. Het bestuur van die vereniging vergadert donderdagavond over de ontstane situatie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.