nieuws

Jager die collega bij noodlottig ongeval doodschoot moet zich voor rechter verantwoorden

Stockfoto ter illustratie
Stockfoto ter illustratie © Getty Images
Het Openbaar Ministerie gaat een jager uit Vriezenveen, die bij een noodlottig ongeval een collega-jager per ongeluk doodschoot, strafrechtelijk vervolgen. Dat heeft een woordvoerder van justitie laten weten. Bij het incident kwam een 72-jarige jager om het leven.
Het spraakmakende incident deed zich bijna een jaar geleden voor.

Jachtgeweer in auto

De twee jagers gingen samen op pad toen het in de buurt van de Paterswal, tussen Vriezenveen en Sibculo, misging. De twee mannen zaten bij elkaar in de auto. Bronnen uit de jagerswereld verklaarden destijds tegenover RTV Oost dat hun jachtgeweer achterin het voertuig lag. Door nog onbekende oorzaak zou het zijn afgegaan, waarbij het slachtoffer werd geraakt. Zijn maatje sloeg alarm, maar reanimatie door hulpdiensten mocht niet meer baten.
Sporenonderzoek na het fatale schietincident in Vriezenveen
Sporenonderzoek na het fatale schietincident in Vriezenveen © Freddy Gerrits
Het komt vaker voor dat wild vanuit een auto wordt beschoten. Een jachtgeweer mag dan wel zijn voorzien van een patroon, maar mag niet 'op scherp' staan. Zowel het slachtoffer als de verdachte waren zeer ervaren jagers.

Dood door schuld

De jager zal zich nu voor het ongeluk moeten verantwoorden. Hem zal dood door schuld ten laste worden gelegd. De zegsman kon niet vertellen waarom het bijna een jaar duurde voor het OM een besluit over strafvervolging had genomen.
Volgens de woordvoerder van het Openbaar Ministerie wordt er half juni een eerste zogenoemde regiezitting gehouden. Tijdens die zitting wordt ook het verdere verloop van het strafproces besproken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.