Koning Willem-Alexander op bezoek bij Gezondsheidsdienst voor Dieren Deventer

Koninklijk bezoek voor Deventer vandaag. Koning Willem-Alexander is deze ochtend in de Koekstad om het honderdjarig bestaan van de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) te vieren.

De koning neemt een kijkje in het moderne diergeneeskundige laboratorium en wordt bijgepraat over het doorgeven van kennis op internationaal niveau over diergezondheid.

Iets voor tien uur kwam de vorst bij GD, waar hij door genodigden werd opgewacht.

Gezondheidsdienst voor Dieren Deventer

In 1919 bundelden Friese veehouders hun krachten om dierziekten in ons land georganiseerd te bestrijden. Nu, honderd jaar later ligt het accent van GD op het verbeteren van de diergezondheid. De organisatie zet diergezondheidsprogramma’s op en voert in Nederland in opdracht van de overheid en de landbouwsectoren de diergezondheidsmonitoring voor rundvee, varkens, pluimvee en kleine herkauwers uit.

Daarnaast beschikt GD over een onderzoeksafdeling met één van de grootste hightech veterinaire laboratoria ter wereld. Hier voeren onderzoekers jaarlijks bijna vijf miljoen laboratoriumbepalingen uit. Monsters van melk, bloed, mest, speeksel en water worden onderzocht op de aanwezigheid van ziekteverwekkers en gestorven dieren worden onderzocht om de doodsoorzaak vast te stellen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deventer Koning Willem-Alexander Nieuws
Deel dit artikel: