Regio Enschede

Inzamelingsactie voor mishandeld Syrisch gezin uit Enschede

Een inzamelingsactie voor het Syrische gezin dat vorige week in Enschede is mishandeld door buurtgenoten, heeft in een halve dag ruim 500 euro opgeleverd. De actie is opgezet door de Stichting Dreaming of Syria, die het geld aan het gezin wil schenken dat daarmee 'hopelijk een nieuwe start kan maken in Nederland'.
De mishandeling vond vorige week dinsdag plaats. Na een ruzie tussen een paar kinderen, eerder op de dag, drongen buurtbewoners een woning binnen en namen de moeder en vader mee naar buiten. Ze werden vervolgens beiden ernstig mishandeld.

Schandvlek

Burgemeester Van Veldhuizen reageerde maandagavond tijdens de raadsvergadering op de mishandeling. Volgens hem breekt het incident in één avond meer af dan er in lange tijd is opgebouwd. Hiermee doelde hij op het buurthuis, dat er dankzij een aantal buurtbewoners staat.
"Het is onze gezamenlijke opdracht om voor rechtvaardigheid te zorgen, wil deze schandvlek niet aan ons blijven kleven", zei Van Veldhuizen. "Niemand speelt voor eigen rechter en deelt lijfstraffen uit." Na de mishandeling is het gezin uit hun woning gehaald. Het is nog onduidelijk of ze nog terugkeren naar hun huis. 

Niet alleen

De inzameling werd gisteren gestart. "We willen vooral laten zien dat ze niet alleen staan", aldus de Utrechtse initiatiefneemster Iris Loos.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.