Levensgrote dino's komen aan op vliegveld Twenthe

Met een megatransport zijn meer dan vijftig levensgrote dino's vandaag aangekomen op vliegveld Twenthe. Vanaf zaterdag 13 juli tot en met 25 augustus 2019 zijn de bewegende en brullende dino's te bewonderen in het dinopark op de bunkerstrip van het vliegveld.

In totaal arriveerden vijf vrachtwagens met dino's. Eén daarvan was een open vrachtwagen vol met meterslange prehistorische schrikhagedissen die vanuit Utrecht over de A1 richting Enschede werd vervoerd.

Geheim project

De dino's maken deel uit van een geheim project dat in de bunkers van het vliegveld uitgevoerd wordt. Een groep doktoren werkt aan een formule om dino's te klonen. Hiervoor wordt de hulp van kinderen ingeschakeld.

Met een boekje in de hand en de hulp van de 'doktoren' op het terrein gaan zij op avontuur om de geheime formule te vinden. Daarnaast zijn er tijdens het evenement extra activiteiten zoals een T-rex track, een doolhof in één van de bunkers en dino-eieren zoeken.

Ook kunnen kinderen op sommige dagen kamperen op het terrein. "Eerst onbeperkt dino-hamburgers eten en 's nachts ga je samen met de 'doktoren' kijken hoe de dino's 's nachts leven", zegt Lammers.

Spannende locatie

Enschedeër Tim Lammers is initiatiefnemer van het evenement. "Ik vond dat het tijd werd om een groot evenement neer te zetten. Deze dino's kwam ik tegen op een tentoonstelling in Utrecht en toen is de bal gaan rollen".

"Ik denk dat dit een vette en spannende locatie is voor deze gave dino's. Dit evenement is zeker voor Twente en misschien wel voor heel Nederland uniek", zegt Lammers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.