Zwolle

Omrijden in Zwolle: Stationsplein ondergaat metamorfose

Het Stationsplein in Zwolle is vanaf vandaag voor lange tijd niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. De reden? De bouw van de ondergrondse fietskelder aan de voorkant van het station.
Behalve een nieuwe fietsenstalling, zal ook het Stationsplein zelf opnieuw worden ingericht. En dat gaat wel zo makkelijk zonder hinder van auto's, bussen, scooters of motoren. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruikmaken van het Stationsplein.
Maar niet iedereen lijkt zich vandaag direct aan het verbod te houden. "Verkeer heeft  ongeveer een week nodig om aan de nieuwe situatie te wennen", legt Hedwig Verelst van uitvoerder Boskalis uit. Daarom staat er een heel leger aan verkeersregelaars gehuld in gele hesjes rondom het plein. "Ze blijven hier in ieder geval een week."

'Fijn plein'

Het plein dat altijd werd overheerst door asfalt en tegels krijgt volgens Verelst een flinke metamorfose. "Het plein komt bovenop de fietskelder. Er komen allemaal groene eilanden. Het moet een fijne plek zijn, niet alleen maar asfalt zoals het altijd was."
Wil je toch iemand dichtbij het station afzetten? Dan kan de achterkant van het station een oplossing voor je zijn.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.