DESZ

Hoofdtrainer DESZ Zwartsluis op non-actief na beschuldigingen van omkoping

DESZ Zwartsluis
DESZ Zwartsluis © Facebook DESZ
Het bestuur van voetbalclub DESZ uit Zwartsluis heeft hoofdtrainer Alex B., roepnaam Leo, uit De Wijk op non-actief gezet. Tegen hem werd vorige week een werkstraf van 240 uur en zes maanden voorwaardelijke celstraf geëist wegens omkoping. "Door de berichten in de pers is er onrust ontstaan binnen en buiten de vereniging en daarom hebben we deze beslissing genomen", zegt bestuurslid Robert-Jan de Vries.
"We hebben besloten het hoofdtrainerschap door Jan Derk Brandsma te laten verrichten, totdat de uitspraak van de rechter heeft plaats gevonden. Hiermee hopen wij dat alle neuzen binnen en buiten DESZ zich richten op de komende belangrijke wedstrijden van onze 1e en 2e selectie, waarbij voor beide elftallen nacompetitie in het verschiet ligt."

GGZ Drenthe

Volgens het Openbaar Ministerie heeft Alex B. (52) zich verrijkt over de rug van GGZ Drenthe, schrijft Dagblad van het Noorden. B. werd door de GGZ Drenthe ingeschakeld om het inkoopproces makkelijker en goedkoper te maken. Een medewerker van de geestelijke gezondheidszorg betaalde hij drie ton smeergeld, zodat hij via de omgekochte medewerker lucratieve opdrachten kreeg van GGZ Drenthe.
Het OM eiste een half miljoen euro ‘wederrechtelijk verkregen voordeel’ terug. Ook zou B. een ton schadevergoeding moeten betalen aan de organisatie wegens te veel gefactureerde uren.

'Veel onrust binnen de club'

In zijn vrije tijd is B. voetbaltrainer bij DESZ, samen met een collega. De twee werken al jaren samen en waren onder meer eindverantwoordelijke bij 'd Olde Veste'54 uit Steenwijk en MSC uit Meppel. 
Komend seizoen gaan de twee aan de slag bij zaterdaghoofdklasser Staphorst. Het bestuur van die vereniging vergadert donderdagavond over de ontstane situatie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.