Tilligte

Munitie uit WOII gevonden in Tilligte, gemeente sluit gebied per direct af

De gemeente Dinkelland heeft per direct een gebied in Tilligte afgesloten en een noodverordening afgekondigd, omdat daar eind vorige week munitie en andere restanten uit de Tweede Wereldoorlog zijn gevonden.
Het gebied dat is afgesloten bevindt zich aan de Kerspelweg. Daar stuitten vissende jongeren onlangs op munitie. Die materialen zijn inmiddels opgeruimd; onderzoek moet nu uitwijzen of er mogelijk nog meer gevaarlijk materiaal ligt.
De gemeente kan nog niet aangeven tot wanneer het gebied is afgesloten. Eerst moet een bedrijf ingehuurd worden dat onderzoek gaat doen. Het is nog onduidelijk wanneer dat onderzoek kan starten. "We kunnen nog geen inschatting maken van de werkzaamheden", laat een woordvoerster van de gemeente weten. "Maar als de noodverordening wordt ingetrokken, zullen we dat bekendmaken."

'Geen acuut gevaar'

Na de vondst van de munitie, eind vorige week, koos de gemeente nog niet direct voor afsluiting van het gebied. Omdat mensen eerst door een hek moeten om in het gebied te komen, zou geen sprake zijn van acuut gevaar.
In plaats daarvan werd aanvankelijk gekozen voor een waarschuwing om het gebied te vermijden. Daar werd echter onvoldoende gehoor aangegeven, waarop de gemeente vandaag besloot het gebied alsnog af te zetten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.