Regio Hengelo

Evander (10) uit Hengelo jeugdambassadeur Internationale Holland Piano Series

Evander Eijsink uit Hengelo is vanaf volgende week jeugdambassadeur van Holland International Piano Series. De 10-jarige moet jongeren stimuleren naar de maandelijkse concerten in de Waterstaatskerk te komen.
"Wij verzorgen pianoconcerten in de Waterstaatskerk hier in Hengelo", vertelt directeur Santiago Juncal van Internationale Holland Piano Series. "Internationale toppianisten uit de hele wereld komen hier eens per maand een concert geven."

'Niet makkelijk'

"Evander en wij hebben elkaar gevonden in de missie om meer jongeren bij muziek te betrekken. Tegenwoordig is het niet makkelijk om jonge mensen zeker bij klassieke muziek te betrekken."
Jongeren vinden klassieke muziek vaak te oubollig of stoffig. "Als je dan Evander met zijn passie en bevlogenheid hoort en ziet spelen, hopen we dat hij jonge mensen kan inspireren om naar de muziek te komen luisteren", zegt Juncal.

'Media-optredens'

Evander zelf kijkt ondertussen rond in de Waterstaatskerk. "Ik zal wat vaker media-optredens hebben om de klassieke muziek onder de aandacht te brengen. Door goed te spelen hoop ik dat nog meer kinderen komen luisteren."
Dan neemt hij plaats achter de piano in de Waterstaatskerk. Hij zal een stukje Grieg laten horen. Waarna prachtige klanken door de kerk galmen, die hij uit zijn hoofd uit de toetsen haalt. "Goed gedaan, joh", zegt zijn vader. "Dat klonk heel stoer."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.