Koninklijk

Koninklijk predicaat voor Gezondheidsdienst voor Dieren in Deventer

Na het koninklijk bezoek van gisteren kreeg de honderdjarige Gezondheidsdienst voor Dieren in Deventer vanmiddag het Predicaat Koninklijk uitgereikt. De onderscheiding wordt verleend aan de organisatie vanwege het respect en de waardering van de Koning.
Het predicaat werd in een besloten bijeenkomst uitgereikt door burgemeester Ron König van Deventer. Het Predicaat Koninklijk is bijzonder. Slechts 23 ondernemingen, stichtingen, instellingen en verenigingen in Overijssel hebben ook het Predicaat Koninklijk.

Hightech

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) zet diergezondheidsprogramma’s op en voert in Nederland in opdracht van de overheid en de landbouwsectoren de diergezondheidsmonitoring voor rundvee, varkens, pluimvee en kleine herkauwers uit. "Wij borgen de diergezondheid en daarmee ook die van de mensen", zegt GD directeur Ynte Schukken.
Daarnaast beschikt GD over een onderzoeksafdeling met een van de grootste hightech veterinaire laboratoria ter wereld. Hier voeren onderzoekers jaarlijks bijna vijf miljoen laboratoriumonderzoeken uit. Monsters van melk, bloed, mest, speeksel en water worden onderzocht op de aanwezigheid van ziekteverwekkers en gestorven dieren worden onderzocht om de doodsoorzaak vast te stellen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.