Ondernemend Overijssel

ROC van Twente opent Ondernemers-lab in Hengelo

De UT en Saxion leiden hun studenten al langer op tot ondernemer. Nu heeft deze trend ook MBO-studenten van het ROC van Twente bereikt.
Onder luid applaus van studenten, alumni, ondernemers en docenten openen John van der Vegt en Trudy Vos, van het College van Bestuur van het ROC van Twente, het nieuwe Ondernemers-lab in de hal van de Gieterij in Hengelo.

Arbeidsmarkt

"De tijd is voorbij dat je gewoon je ding gaat doen van 9 tot 5", zegt Vos. "Een werkgever verwacht nu ook van zijn werknemers dat ze meedenken. En ja, dat vraagt andere vaardigheden en dat proberen we hier bij te brengen."

Inspiratie

Voor studenten is het lab ook een plek om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en elkaar te helpen. "Het verkopen van mijn product is meestal niet zo’n probleem, maar het deel ‘backoffice’ en mijn facturen op orde hebben is wel een uitdaging", zegt Amanuel van Dijker. Tijdens de opening verzorgt hij de catering met zijn onderneming Van Dijker Horeca. "Het is fijn dat het Ondernemers-lab hierbij kan ondersteunen en verbinden."
In zo'n informele sfeer is een verbinding tussen studenten met verschillende expertises snel gelegd. Zo helpt Charissa Klein Poelhuis, Amanuel nu met zijn administratie vanuit haar eigen administratieve onderneming. 

Meer vestigingen

De vestiging in Hengelo is de eerste vestiging van het ROC met een Ondernemers-lab, maar uiteindelijk is het de ambitie om ook de locaties Enschede en Almelo van een soortgelijke creatieve broedplaats te voorzien. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.