Werkstraf voor man uit Goor die ernstig ongeval veroorzaakte op N36

Een 64-jarige man is vandaag veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur. De man veroorzaakte vlak voor de jaarwisseling in 2017 een ernstig ongeval op de N36 bij Wierden. Daarbij raakte de man en zijn vrouw ernstig gewond.

De man probeerde waarschijnlijk via de uitvoegstrook bij Wierden een voor hem rijdende bestelbus in te halen. De strook was daar te kort voor en een botsing kon niet voorkomen worden.

Als gevolg daarvan vloog de auto van de man uit Goor door de lucht, kwam op de kop terecht en tolde bijna honderd meter over de weg voordat het wrak tegen een paal van het spoorwegviaduct tot stilstand kwam. 

Twijfelachtige verklaring
Twee weken geleden gaf de 64-jarige als verklaring dat hij dacht dat hij al op het stuk van de N36 zat dat dubbelbaans was, maar daar twijfelt de rechtbank aan.

Meerdere automobilisten verklaarden bij de politie over het vervelende en gevaarlijke verkeersgedrag van de man. Zij zagen dat hij eerder inhaalde over doorgetrokken strepen, in onoverzichtelijke bochten en dat hij aan het bumperkleven was.

Rijontzegging
Naast de werkstraf krijgt de man een rijontzegging van twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: