Voetbalsters onder 17 missen vier strafschoppen en grijpen naast Europese titel

De Nederlandse voetbalsters tot 17 jaar hebben vanmiddag naast de Europese titel gegrepen. De ploeg, met drie Overijsselse speelsters, verloor in de finale in het Bulgaarse Albena na strafschoppen van Duitsland.

Marit Auée van PEC Zwolle en Ella Peddemors van FC Twente begonnen in de basis bij de ploeg van coach Robert de Pauw. Lotje de Keijzer van Zwolle zat niet in de wedstrijdselectie.

Na een kleine twintig minuten kwam Duitsland op voorsprong door Sophie Weidauer, maar twee minuten later zette Nikita Tromp Oranje alweer op gelijke hoogte. 1-1 was ook de ruststand. Na rust werd er niet gescoord en daardoor moest de strafschoppenserie de beslissing brengen.

Veel gemiste strafschoppen

Daarin gingen de eerste vier binnen en werden de zes daarna gemist. Peddemors nam de vijfde van Oranje, miste dus, maar zag tot haar geluk dat Kowalski ook miste en dus was het na vijf strafschoppen aan beide kanten 2-2. Brugts miste de zesde ook en omdat Schiemann wel scoorde, was de titel voor Duitsland.

Niet opnieuw langs Duitsland

Nederland was in de groepsfase nog te sterk voor Duitsland. Het won toen ook van Oostenrijk en verloor van Engeland. Als nummer twee ging het naar de de halve finales, waarin Spanje werd verslagen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: