nieuws

Nog drie kuikens uit de ooievaarseieren uit De Lutte gekropen

Het is weer tijd voor beschuit met muisjes. De laatste drie eieren van de ooievaar die eerder deze maand in De Lutte werd doodgeschoten, zijn uitgekomen. Gisteren werd al het eerste kuiken geboren. 
De vier 'weeseieren' werden eerder deze maand naar de ooievaarsopvang in Herwijnen gebracht. Piet van Andel van de ooievaarsopvang hield de eieren in de gaten. Volgens Van Andel gaat het goed met de nieuwe kuikens. "Jammer dat het 's nachts gebeurt, maar het is niet anders."
In onderstaande video is te zien hoe een van de kuikens vannacht uit het ei kroop.
De kuikens liggen nog warm in de broedmachine. "Ik ga de kuikens eruit halen en met de hand grootbrengen", vertelt Van Andel. De ooievaars kunnen niet meer terug naar de moeder, omdat zij haar kuikens niet zal herkennen. "Ze zal ze opeten."
Zodra de ooievaars groot genoeg zijn om te vliegen, gaan ze naar een weiland. "Daar mogen ze oefenen met vliegen. Zodra ze dat kunnen, zullen we afscheid van ze moeten nemen." 

Naam

Het eerste kuiken kreeg de naam Sander Ben Vogelaar. De drie kuikens die vannacht zijn geboren, krijgen geen naam. "De eerste was ter ere van vogelaars die zich enorm hebben ingezet voor de eieren de afgelopen tijd. Deze krijgen geen naam."
De drie kuikens die vannacht uit de ooievaarseieren uit De Lutte zijn gekropen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.