nieuws

Weer ooievaarskoppel op beroemdste nest van het land in De Lutte

Het ooievaarsnest langs het spoor in De Lutte is weer bemand. Of het om hetzelfde vrouwtje met een nieuw mannetje of een nieuw koppel gaat, is niet bekend.
Volgens Freddie Oppers, eigenaar van Hotel Restaurant de Twentse Nar in De Lutte, gaat het waarschijnlijk om een nieuw koppel. "Vorige week zat het eerste vrouwtje op het nest en probeerde het andere koppel het te verjagen. De rest van de week zaten er steeds drie ooievaars bij ons in de weilanden", laat hij weten. 

Beroemdste nest van het land

Het nest werd onlangs, tegen wil en dank, één van de meest beroemde nesten van het land. De ooievaars bouwden meerdere keren een nest op de bovenleidingsmasten van een spoorlijn. ProRail haalde de nesten weg uit angst voor gevaarlijke situaties.
Na veel gedoe werd er een nest geplaatst, waar de ooievaars op konden. Niet veel later werd het mannetje vanuit een auto doodgeschoten, terwijl er in het nest eieren lagen.

Eieren
Ooievaars lossen elkaar af tijdens het broeden. Omdat het vrouwtje zou blijven wachten tot het mannetje haar zou aflossen en daardoor zou verhongeren, werden de eieren weggehaald. Met de eieren is het overigens allemaal goedgekomen. Ze werden in een broedmachine gelegd en zijn inmiddels uitgekomen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.