Twentse huisartsen zoeken collega's: 'Kom naar Twente, hier woont goed volk'

Huisartsen in Twente lanceren een campagne om het schrijnende tekort aan dokters op te vangen. De campagne zet de Twentse volksaard als troefkaart in; Tukkers zijn namelijk 'respectvol, geduldig en bescheiden'. Kortom: 'goed volk', zo staat op de website van Huisarts in Twente. 

Huisarts Bernard Kral uit Almelo ziet het tekort al jaren oplopen. Vooral in Almelo en Enschede is de situatie schrijnend, zegt hij.

Uitgesteld pensioen

"Omdat er te weinig huisartsen zijn, neemt de werkdruk toe", legt Kral uit. "Hierdoor vallen collega's eerder uit, die vervolgens niet vervangen kunnen worden. Het is heel zorgelijk." Volgens Kral stellen collega's zelfs hun pensioen uit omdat er geen vervanger is. 

En daarom mogen huisartsen buiten de regio zich sinds zaterdag via de website Huisarts in Twente melden. Via de site kunnen ze ontdekken of de regio Twente, waar 'goed volk' woont, iets voor ze is. 

Volgens Kral moeten ze vooral kijken naar universiteitssteden, waar kersverse huisartsen na de studie een baan zoeken. 

Nog geen aanmeldingen

Er zijn nog geen aanmeldingen. "Dat zou wel erg snel zijn, na twee dagen", zegt Kral. Hij gaat er ook niet van uit dat de site overspoeld wordt met kandidaten, aangezien het tekort een landelijk probleem is. 

Begin dit jaar werd in de regio Vechtdal ook een campagne gelanceerd om het tekort aan huisartsen op te vangen. Een huisarts uit Slagharen was samen met zijn Landrover Defender het boegbeeld van de actie, die 'Expeditie Huisarts Vechtdal' heet. Het heeft vooralsnog geen nieuwe huisarts opgeleverd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Huisartsen Nieuws
Deel dit artikel: